Glasa in balkong - Så går det till

Glasa in din balkong - hela processen steg för steg

Vi har, som bekant, ett varierande klimat i Norden, trots det är det fullt möjligt att sitta på balkongen året om förutsatt att du har glasat in den. Väljer man att glasa in så förlänger man säsongen på sin balkong och kan skapa ett behagligt klimat från tidig vår till sen höst. Bostaden får ett extra rum, samtidigt som man har kvar den sköna balkongkänslan tack vare att man kan öppna upp helt.

Med en omfattande och gedigen erfarenhet inom branschen står Sakkes för genuin kunskap och förstklassiga resultat. Vi specialiserar oss på skräddarsydda lösningar som möter de unika behoven hos privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att förvandla deras bostäder genom att skapa ett extra rum till en låg kostnad. Detta kan vara för att förlänga sommarkänslan, öka bostadens marknadsvärde, eller helt enkelt för att skapa mer njutbara livsmiljöer hemma. Sakkes står redo att förverkliga dina visioner med expertis och precision, utan att kompromissa med kvaliteten.

Vi finns tillgängliga för uppdrag i Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och Örebro med omnejd. Du når oss via kontaktformuläret och på telefon.

 

Vad gäller om du vill glasa in din balkong och hur fungerar det

Processen från köp till färdig installation är smidig och strukturerad för att du som kund ska känna dig trygg hela vägen. Med Sakkes är det enkelt att glasa in balkongen.

Så här går det till:

1. Boka kostnadsfritt hembesök
2. Vi gör en första uppmätning och ni får en offert direkt på plats
3. Vi hjälper till med eventuellt bygglov
4. Sakkes kommer och monterar din inglasning snabbt och smidigt - oftast på en dag
5. Vi går igenom hur alla delar fungerar och hur smidigt du kan fälla ihop och dra ut glasen beroende på väder och vind.
6. Njut av din nya inglasning – såväl blåsiga sommardagar som ruggiga höstdagar

Kostnadsfritt hembesök med mätning och visning

I ett första steg gör Sakkes ett kostnadsfritt hembesök där en representant från företaget ser över vilka alternativ som finns att tillgå. I detta skede genomförs också en första uppmätning, för att Sakkes sedermera ska kunna ge en så korrekt – återigen kostnadsfri – offert som möjligt. Här finns såklart även tid för eventuella frågor och funderingar, så att du får den information du behöver för att kunna fatta ett beslut.

Bygglov behövs när man ska glasa in sin balkong

Bygglov krävs för att kunna glasa in balkongen eftersom bostadens volym ökar och därför betraktas som en tillbyggnad. I de fall bygglov saknas stöttar vi dig även med detta, så att du slipper krångla med ansökningspapper och tillstånd. Vi hjälper till hela vägen från att söka bygglov och ta fram alla nödvändiga underlag till färdig installation.

Bostadsrätt

Om du bor i bostadsrätt och vill glasa in balkongen kontrollera saken med styrelsen – kanske finns det fler som är sugna och ni kan komma undan billigare med en mängdbeställning.
Läs mer här

Snabb montering

Själva montaget tar inte mer än omkring en dag och utförs av skickliga montörer. När allt är på plats sker en överlämning, där montören från Sakkes tydligt går igenom och förklarar hur inglasningen fungerar och hur den bör underhållas. Som extra referens får du därtill en bruksanvisning, med all relevant information. Läs mer här om hur våra enkla inglasningssystem fungerar

Nu kan du njuta av din balkong året om oavsett väder och vind.

Begär kostnadsfri offert!

Ring oss 020-120 40 10 eller använd formuläret!

*” anger obligatoriska fält

Frågor och svar